Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Skövde IBF

4 - 1
Arena C,
2 oktober 2010
15:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Skövde IBF - IBK Tygriket 99

Uppenbarligen kan det hända mycket på en vecka. För Tygrikets del innebar dessa hädelser tyvärr en negativ reaktion. För det spel man visade upp mot Skövde var verkligen av en helt annan art gentemot den prestation man stod för i seriepremiären. Den frenesi och det jävlar annamma som man visade upp så sent som för sju dagar sedan var nu som bortblåst.

* * *

Att det kommer en reaktion efter en sådan urladdning som seriepremiären innebar är egentligen inte konstigt på något vis. Kanske är det rentav helt naturligt att så blir fallet, men det gäller nu att inte enbart slå sig till ro med ett sådant konstaterande utan jobba riktigt hårt under veckan för att hitta tillbaks till den högstanivå man besitter. För i årets upplaga av division I västra Götaland finns det inte utrymme för något annat än maxprestationer om poängen skall håvas in.

* * *

Nu var det givetvis inte enbart så enkelt som att Tygriket gjorde en mindre väl genomförd insats. Hemmalaget Skövde svarade samtidigt för en mycket solid och stabil prestation rakt igenom vilket gjorde gästerna något paralyserade. Matchtempot var väldigt avvaktande då båda lagen prioriterar defensiven i första hand och därtill har ett grundspel som påminner mycket om varandra. Därmed tog man ut varandra och tempot blev därefter. Säkerligen inte en alltför tilltalande match att bevittna från åskådarposition men ändå välspelad och taktiskt väl genomförd.

* * *

Sälen fick mycket välförtjänt mottaga priset som matchens lirare i Tygriket. Men att inte hans kombattant i motståndarkassen gick samma öde till mötes var en gåta. Skövdes burväktare var nämligen planens gigant och svarade för flera svettiga räddningar och var den enskilt största anledningen till att Tygriket fick vända hemåt med endast ett mål nedplitat i matchprotokollet.

* * *

Kanske är Skövdeborna bortskämda med tillgång på elitidrott i form av stadens handbollslag som huserar på högsta nationella nivå. Men även om så är fallet är det inte godkänt att inte kunna locka fler än 89 personer i en hemmapremiär till den enormt fina sportanläggningen i staden.

* * *

Äras den som äras bör. Domarduon Dahslätt och Hultqvist gjorde en mycket fin match rakt igenom.

* * *

Egentligen kanske det inte är en positiv egenskap, men det kan inte heller anses som negativt. Då syftar vi givetvis på förmågan att snabbt glömma och gå vidare. Några svordomar och en korts stunds eftertänksamt begrundande ersattes väldigt snart av en uppslupen stämning i Tygrikets omklädningsrum. Givetvis skall man inte vara nöjd med en förlust men att älta sådant som redan har hänt lär heller inte leda till något gott. Alla inblandade har valt att vika så mycket tid av sin dyrbara fritid till att lira innebandy och vara en del av laget, så varför inte se på tillvaron från den ljusa sidan och försöka ha så roligt som möjligt tillsammans oavsett resultat. Att ha kul kan aldrig vara negativt hur man än vrider och vänder på begreppet.

* * *

Visst saknades jävlar annamma på planen, men i omklädningsrummet pumpade stereon Jävlar Annamma så det räckte och blev över ända tills nästa match. Då ges en ny chans att visa vad man går för och inte minst en ny möjlighet att bygga på den trivsamma sammanhållningen. Tygriket står när andra faller...


Matchfakta:
Skövde IBF - IBK Tygriket 99 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

0-1 Kristoffer Arvidsson
1-1
2-1
3-1
4-1

Skott: 33-24
Publik: 89
Utv: SIBF 1x2, TT99 -
Domare: Robert Dahlslätt & Stefan Hultqvist

Hôven

*** Sälen
** Biffen
* Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Kristoffer Arvidsson 1 1 0 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0
Jacob Myrman 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 15 jan 2011, 15:00 IBK Tygriket 99 - Skövde IBF 5 - 3